„Fordított” szilvás szelet

Szilvás szelet

A szilvás szelet kétféle keverttel egy vidám, színes sütemény. A szilvadarabok gyümölcsös íze áthatja az egész süteményt. A szilvás pitével ellentétben ez a szilvás szelet könnyed, még nyarat idéző sütemény. A tepsiből “kiborítva” a szilva látványos, gusztusos megjelenést ad ennek az egyszerűen elkészíthető szilvás szeletnek, ezért ünnepi alkalmakra is megsüthető, mutatós sütemény.

Hozzávalók a töltelékhez:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 160 g  cukor
  • 100 ml olaj
  • 100 ml forró víz
  • 250 g rétesliszt
  • 12 g sütőpor
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 2 ek. langyos víz

A sütemény tetejére:

Elkészítés:

A szilvát fahéjas cukorral megszórjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük vágott felével lefelé és 200 fokon 15 percig sütjük.

A tésztához a tojásokat a cukorral felhabosítjuk, adunk hozzá vizet és olajat, végül beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, és egyik feléhez adjuk a vízzel elkevert kakaóport.

A sütőből kivett szilvát megszórjuk búzadarával. Először ráöntjük a világos tésztát, majd a kakaósat, és 180 C fokon 20 percig sütjük. A kihűlt tésztát „kiborítjuk” a tepsiből, a sütőpapírt eltávolítjuk, tetejét megkenjük a vanillincukorral elkevert tejföllel.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek