Mandarinos piskóta

Ez egy könnyed és gyors választás a hétköznapokban. Ha szeretnéd feldobni a délutánt egy kis piskótával, mi mutatnunk Nektek egy egyszerű receptet. Lehet ez egy sima piskóta is, de van lehetőségünk feldobni, mint például citrusfélékkel, jelen esetben ez a mandarin.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor egyik felével kemény habbá verjük. A mandarinok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ehhez hozzáadjuk a tojások sárgáját, a maradék cukrot, az olajat, csipet sót és a sütőporos lisztet. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ezután a habot óvatosan beleforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 30-35 percig sütjük. Felszeleteljük, és tea vagy kávé mellé kínáljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek