A citrusos ízvilágtól friss és zamatos a narancsos tiramisu. Kávés társánál lágyabb, könnyedebb süteményről beszélhetünk. A friss gyümölcs és a krémes mascarpone sajt tökéletes harmóniát alkotnak! A kész süteményt díszíthetjük narancskarikákkal, kandírozott naranccsal is. Mivel nyers tojást is tartalmaz a narancsos tiramisu, mindenképpen tároljuk hűtőszekrényben a süteményt! Az elkészítéséhez válasszunk házi, vagy háztáji tojást, hogy garantáljuk a friss, fertőzésmentes alapanyagot.
Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 250 g babapiskóta
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 10 g vanillincukor
- 1 evőkanál rum aroma
- 3 db narancs leve és héja
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, a héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A levéhez keverjük a rum aromát. Ezt félretesszük, majd a babapiskótát fogjuk belemártani.
A tojások sárgáját a cukorral, a vanillincukorral és a narancshéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez forgatjuk.
A babapiskótákat a narancslébe mártjuk, majd egy lapos tálban egymás mellé sorakoztatjuk. Rásimítjuk a krém egyik felét, rárakjuk a második sor babapiskótát és a maradék krémet. A tetejét megszórjuk a kakaóporral és 4-6 órára hűtőbe tesszük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!