Narancsos tiramisu

Narancsos tiramisu

A citrusos ízvilágtól friss és zamatos a narancsos tiramisu. Kávés társánál lágyabb, könnyedebb süteményről beszélhetünk. A friss gyümölcs és a krémes mascarpone sajt tökéletes harmóniát alkotnak! A kész süteményt díszíthetjük narancskarikákkal, kandírozott naranccsal is. Mivel nyers tojást is tartalmaz a narancsos tiramisu, mindenképpen tároljuk hűtőszekrényben a süteményt! Az elkészítéséhez válasszunk házi, vagy háztáji tojást, hogy garantáljuk a friss, fertőzésmentes alapanyagot.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A narancsokat megmossuk, a héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A levéhez keverjük a rum aromát. Ezt félretesszük, majd a babapiskótát fogjuk belemártani.

A tojások sárgáját a cukorral, a vanillincukorral és a narancshéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez forgatjuk.

A babapiskótákat a narancslébe mártjuk, majd egy lapos tálban egymás mellé sorakoztatjuk. Rásimítjuk a krém egyik felét, rárakjuk a második sor babapiskótát és a maradék krémet. A tetejét megszórjuk a kakaóporral és 4-6 órára hűtőbe tesszük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek