Tárkonyos lencseleves tejfölösen

Lencseleves

A jó lencseleves titka a megfelelő fűszerek összeválogatása. A mi kedvenc receptünk tárkonyos-paprikás, sok tejföllel készül. A friss gyökérzöldségek telt ízt adnak a lencselevesnek, míg a tárkony, a babérlevél és a citromlé savanykássá teszik a levest. Ha egy egyszerű, de laktató levesre vágysz, ez a lencseleves a Neked való recept. Kóstold meg csilivel megbolondított változatban is!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lencsét legalább 1 órával a főzés előtt beáztatjuk, de a legjobb, ha már előző este felöntjük vízzel. Érdemes párszor átmosni és 2-3 alkalommal cserélni a lencsén a vizet friss vízre.

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. Felhevített olajon néhány percig pirítjuk a zöldségeket a vöröshagymával kevergetve, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is.

Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük 2 liter vízzel. A lencsét átmossuk, leszűrjük, a leveshez öntjük, majd hozzáadjuk a fűszereket és kb. 30-40 perc alatt készre főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kis vízzel, végül kanalanként belekeverjük a levesbe. Citromlével ízesítjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek