Márciusi termények – főszerepben a korai zöldségek!

Márciusi termények

A korai zöldségek még egészen zsengék, üdék. Igazi élmény ennyire friss zöldséget enni! És erre kizárólag a tavasz elején, márciusban van lehetőség. A tavaszi zöldség kínálat ugyan hatalmas, azonban tavaszi gyümölcs márciusban még ritkán érik. Ez az oka, hogy ehavi összefoglalónkban a főszerep a tavaszi zöldségeké. Olvass tovább, hogy megismerhesd a márciusi termények választékát!

Tavaszi zöldségek

A márciusi termények között kiemelkedőek a hagymafélék. Korai zöldség az újhagyma és a medvehagyma is. Pikáns ízük és magas C-vitamin tartalmuk segíti a megfázások leküzdését és fertőtlenítő hatással is bír. Emellett a hagymafélék serkentik a keringést és pozitív hatással vannak a szív- és érrendszerre is.

A korai zöldségek közé sorolható a madársaláta is. Ez az apró zöldség márciusban a legzsengébb. Ideális vitaminforrás salátákba, vagy köretként. Magas vastartalmának köszönhetően serkenti a vérképzést és B6-vitamin tartalmának köszönhetően nyugtató hatással van az idegrendszerre. Magas folsavtartalma segíti a pihentető alvást és a kismamákat segíti a magzati fejlődés megfelelő tápanyagainak biztosításában.

A friss hónapos retek már márciusban betakarítható, a friss zöldségek kedvelői örömére. A retekfélék rostban gazdagok, ezért serkentik az emésztést. Ez a tavaszi zöldség serkenti a máj és az epe működését, a sárgaság tüneteit is képes enyhíteni. Kalcium, magnézium, kálium és vastartalma is magas. Ha kíváncsi vagy más gyökérzöldségek jótékony hatásaira is, olvasd el korábbi bejegyzésünket a leveszöldségekről!

Márciusi termények a gyümölcsök közül

Márciusban továbbra is a téli gyümölcsöket találhatod meg az üzletek polcain. Ilyenkor még eláll az alma és a körte. Ezek magas C-vitamin és többféle B-vitamin tartalma segíti az immunrendszer működését, rosttartalmuk segíti az emésztést és magnézium tartalmuk jótékony hatással van a csontok és az idegrendszer működésére.

A márciusi idénytermények már megtalálhatók üzleteinkben és a webáruházunkban is!

Ha nem akarsz lemaradni hasonló érdekességekről és legfrissebb kedvezményeinkről, kövesd Facebook-oldalunkat!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek